Hvad er Mini Racing/Slot Racing?
Mini Racing/Slot Racing er som navnet antyder noget med race, nærmere betegnet rillestyret, deraf "Slot", der blev udtaget patent på elektriske racerbiler som fik strøm fra og blev styret at en rille i banen, allerede i 1939. Der er sket meget med biler og baner siden da, men princippet er stadig det samme. De fleste kender plasticbaner som Scalextric og mange andre, men færre kender de store baner lavet i spånplade eller MDF plade, baner med op til 8 spor, og som afhængig af udformning og længde gennemkøres med hastigheder på op til 120 km/t. kingle90.jpg (20527 bytes)
Der køres med to størrelse biler, scala 1/32 og 1/24. 1/24 er lettest at køre fordi bilerne er større, men uanset hvad størrelse man vælger koster en bil fra ca. 500 kr. og en speeder fra ca. 200 kr., og så er man klar til at køre race.

Production

Production betyder at chassiet er serieproduceret udstandset i metal,  med en 
midterdel hvorpå siderne er hængslet forrest. Disse biler er økonomisk overkommelige,
og kan købes samlede klar til at køre hos velassorterede hobbyforretninger. De forskellige dele på bilerne kendes som regel ved deres engelske betegnelser. Kimmo Rautama har begået billedet af en production bil, som OMR venligst har fået lov at benytte, og på det er der sat pile med de engelske betegnelser for delene.

dias1.GIF (69266 bytes)

prod32_b.jpg (28611 bytes) prod32_t.jpg (33062 bytes)
Herover billeder fra bunden og ovenfra af en 1/32 Production med Super 16D motor som man kører med dem til DM, da motoren ligger for meget ovre i den ene side er der lagt bly modsat for balancere vægten. Karosseriet monteres med knappenåle eller små søm.
Prod24_b.jpg (30634 bytes) Prod24_t.jpg (34770 bytes)
Herover billeder fra bunden og ovenfra af en 1/24 Production med Gruppe 12 motor
som man kører med dem til DM

Wing cars

Til højre en wing car fanget i fuld fart, læg mærke til side-dams som folder sig ud, det giver et enormt tryk mod banen,  selvfølgelig også større modstand på langsiden, men i svingene "klistrer" den til banen, og det er muligt at køre på hovedet.

camnwing (2).jpg (35012 bytes)

Navnet lægger næsten op til at disse biler er flyvende, det er de dog ikke, men de går
utroligt stærkt, navnet kommer i stedet af de aerodynamiske hjælpemidler kaldet
"side-dams" som er klæbet på siden af karosseriet. Afhængig af motor og banens 
udformning når de hastigheder på op til 120 km/t. Den mest udbredte bane i verden
til denne type biler er "Blue King", svingene på denne type bane kan dog være mere
eller mindre hævede, men fælles for alle er at de måler 155 fod svarende til 48 meter,
som på de hurtigste baner tilbagelægges på bare 1.6 sekund!!!!! for de hurtigste 
Gruppe 7 biler, det som før i tiden hed 1/24 Open.

Her er et billede af en 1/24 wing car, med karosseriet ved siden af. På karosseriet er fastgjort vinger, eller "side-dams" som det hedder, samt hæk spoiler, ligheden med eksisterende biler er væk, dette er ekstreme fartmonstre "designed for speed". disse biler skaber så kraftigt et vaccum  når de er i fart at de er i stand til at køre på hovedet hen under loftet. kaross-chassi.jpg (18825 bytes)
wingcar2.jpg (15153 bytes) Til venstre herfor er den samme, set fra bunden, læg mærke til den meget lille motor, men tag endelig ikke fejl af størrelsen, der er ekstrem meget power i den. Læg også mærke til forhjulene som sidder vandret, de har ingen funktion, de skal bare være der iflg. reglementet. Chassis er lavet i stål, men nogle kører også med aluminiums chassis for at bringe vægten ned, men de er meget mere sårbare.
blueking (2).bmp (381846 bytes) Her har vi den så, den berømte "BLUE KING" 155 fod lang og på de hurtigste er tiden for en omgang 1,6 sekund. Den hedder sådan fordi American Tracks yderbeklædning havde forskellige farver afhængig af banetype. King banen i denne udformning var blå.


World Record
august 2003
time 1.5889
Mario Schöne

 

 

"PURPLE MILE", bliver kaldt sådan fordi dens længde 220 fod er lig med 1 scala 1/24 mile. Den rigtige navn er Purple Sovereign, purple,selvfølgelig fordi yderbeklædningen var purple.

 

 

purpmile (2).bmp (565582 bytes)
"Hillclimb" er ikke en af American Tracks oprindelige designs, meget pladsbesparende da to af de lige stykker ligger i 2 etager, og for at kunne se underetagen er den løftet en del, og deraf er navnet kommet.
Her har vi så en scala bane, nærmere betegnet, banen som VM 1999 i Toronto, Canada blev kørt på,  8 spor 150 fod lang, ingen hævede sving, banen er bygget af Ogelvie, en tilsvarende bane blev bygget i Partille ved Göteborg sommeren 2000, så der er da mulighed for at prøve sådan en uden at det er alt for langt væk. Vmbane99.jpg (52442 bytes)

  


Denne side er sidst opdateret: 23-01-05                                                 | © Odense Mini Racing |